Een professionele en moderne Phalaenopsis kwekerij 

Bonito Plant (handelsnaam van Gebr. Boon Potplanten B.V.) is een professionele en moderne Phalaenopsis kwekerij met een teeltoppervlakte van 42.000 m2. Het bedrijf is gevestigd te ’s- Gravenzande in de Gemeente Westland. In deze moderne kwekerij, ingericht met de allernieuwste technieken, wordt een hoogwaardige kwaliteit Phalaenopsis geteeld in een Ø12 cm pot.  

Hoe het begon

Het bedrijf is van oudsher een ondernemend en innovatief familiebedrijf en kent een historie van bijna 90 jaar. De basis is gelegd door Jaap Boon senior en in 1970 hebben zijn zonen Jaap en Joop de kwekerij aan de Groeneweg overgenomen onder de naam: "Gebr. Boon".  Na het overlijden van Joop in 1995, heeft Jaap het bedrijf voortgezet. In 2003 werd op kleine schaal begonnen met de Phalaenopsis teelt en vijf jaar later is het bedrijf uitgebreid, vernieuwd en volledig ingericht op de teelt van Phalaenopsis. In 2008 gaf Jaap het stokje door aan zijn schoonzonen. De leiding van het bedrijf is sindsdien in handen van Ron Wachtmeester en Martin van Wingerden. Jaap Boon treedt op als adviseur bij alles wat met het kwekersvak te maken heeft.

Kwalificaties

Bonito Plant voldoet aan strenge eisen. Zo is ze MPS-A, MPS-Socially Qualified (SQ), MPS-GAP en MPS-ProductProof (PP) gecertificeerd. Met de kwalificatie MPS-A wordt aangetoond in te spelen op milieu- en overheidseisen, waarbij de “A” staat voor de meest milieubewuste teelt. MPS-SQ omvat eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden. MPS GAP is een toegangscertificaat om te kunnen leveren aan internationale retailers. Met dit certificaat voldoet Bonito Plant aan eisen op het gebied van o.a. traceerbaarheid, milieu, gewasbeschermingsmiddelen en recall procedures. MPS-PP is een productzekerheid dat aantoont dat bepaalde (schadelijke) werkzame stoffen ontbreken in onze teelt. Voor meer informatie over deze certificaten verwijzen wij u naar de website van  MPS-ECAS.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor ons geen trend maar vanzelfsprekend. Om ons nu en in de toekomst te richten op duurzame energie investeert Bonito Plant in een Warmte Kracht Koppeling (WKK). Deze machine wordt gevoed door aardgas en levert warmte en elektriciteit. Daarnaast maken wij gebruik van een warmtepomp die beschikt over een energieopslag van koude en warme bronnen. Hierdoor kunnen wij op een energiezuinige manier verwarmen èn koelen. Met behulp van een nevelinstallatie managen wij op een energie zuinige manier de luchtvochtigheid in de kas. Waterverspilling gaan wij tegen door het gebruik van regenwater, drain-water evenals water uit een ondergrondse waterberging. Met deze milieuvriendelijke instrumenten maken wij onze duurzaamheidsinspanningen transparant en meetbaar.

Werken bij Bonito Plant

Wil je werken bij Bonito Plant of ben je op zoek naar een stageplaats? Geef duidelijk aan naar welk type functie je interesse uitgaat en stuur je sollicitatie met curriculum vitae (CV) per e-mail naar jacqueline@bonitoplant.nl of per post naar ons postadres. Uiteraard zullen je persoonsgegevens vertrouwelijk in behandeling genomen worden.

Ons Team

Ron Wachtmeester

Verkoop - Eigenaar

Mart van Wingerden

Teelt en Energiezaken - Eigenaar

Jaap Boon

Adviseur - Oprichter

Jacqueline van Wingerden-Boon

Fin. administratie, P&O en Marketing

Marianne Wachtmeester-Boon

Bonito Shop

Anneke Hillebrand-Ras

Secretariaat - Administratie

Annelies Boers

Office - Bonito Shop

Barry Gardien

Teelt - Assortiment

Aad van Dijk

Stokken - Personeelsplanning

Piet Vellekoop

Technische Dienst

Hans Veerkamp

Verkoop - Afleveren & Verpakken

Johan Veenman

Afleveren & Verpakken

Galina Gromova

Afleveren & Verpakken

Nico Tetteroo

Afleveren & Verpakken