Inspiratie & tips

Verzorgingstips

Elegant, opwindend en puur. Woorden die de verfijnde Orchidee kenmerken. Bovendien ideaal als cadeau waar lang van genoten kan worden. Helemaal als u weet dat de Orchidee het symbool van zuivere vriendschap is… De Phalaenopsis is een ideale plant voor in huis en met onderstaande verzorgingstips heeft u nòg langer plezier van uw Orchidee. Geniet van deze wonderschone plant!  

thumbnail

De Phalaenopsis is een ideale plant voor in huis en groeit het beste bij een kamertemperatuur van 17-22 graden Celsius. Let erop dat de plant niet in de buurt van een verwarming of kachel staat.

thumbnail

Zet de plant op een lichte standplaats, maar niet in de felle zon.

thumbnail

U kunt de plant één kopje water (50cc) per week geven òf 1 keer per week onderdompelen en vervolgens goed uit laten lekken. De potgrond mag niet uitdrogen.

thumbnail

De plant mag niet met zijn wortels in het water blijven staan. Let er dus goed op dat er geen overtollig water in de pot of schotel staat.

thumbnail

U kunt de plant 1 keer per maand bemesten met bijvoorbeeld Pokon. Dit is overigens niet noodzakelijk.

thumbnail

De plant is bestemd voor decoratie en niet voor consumptie.

Extra Verzorgingstips

De Phalaenopsis kan weer opnieuw in bloei komen als hij is uitgebloeid. Na de bloei kunt u de stengel ongeveer 20-25 cm boven de aarde afknippen (of boven het tweede oog van de steel) en deze op een wat koelere, lichte plek zetten (bijvoorbeeld de slaapkamer of zolder). Geef de plant eens per twee weken water en na verloop van tijd vormt zich een nieuwe knop tussen of onder de bladeren. Om de groei te bevorderen kunt u ook een per maand een dopje Pokon (bemesting) toevoegen. Na 2 maanden zet u de Phalaenopsis weer terug op kamertemperatuur en kunt u weer volop genieten van een bloeiende Orchidee.

Gezondheidsproblemen met uw plant? Wij weten de oorzaak!

 • Zijn de knoppen geel en droog? 
  De knoppen worden geel en drogen uit als de plant te donker staat.

 • Heeft u knopval? 
  Fruit in de buurt van de plant produceert ethyleen en daardoor ontstaat knopval.

 • Heeft u slappe bladeren?
  De bladeren voelen slap aan als de plant te weinig water krijgt.

 • Heeft u verrotting van de wortels?
  Teveel water kan verrotting van de wortels veroorzaken.

De Phalaenopsis siert elke kamer

thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail
thumbnail