Ga direct naar de inhoud.

Een professionele en moderne Phalaenopsis kwekerij uit ’s- Gravenzande

Bonito Plant is een professionele en moderne Phalaenopsis kwekerij gevestigd te ’s- Gravenzande (Gemeente Westland). Vanaf 2009 is Bonito Plant de handelsnaam geworden van Gebr. Boon Potplanten B.V. Het bedrijf heeft een teeltoppervlakte van 42.000 m2 en is ingericht met de allernieuwste technieken. 


Hoe het begon

Het bedrijf is van oudsher een ondernemend en innovatief familiebedrijf en kent een historie van 85 jaar. De basis is gelegd door Jaap Boon senior en in 1970 hebben zijn zonen Jaap en Joop de kwekerij aan de Groeneweg overgenomen onder de naam: "Gebr. Boon".  Na het overlijden van Joop in 1995, heeft Jaap het bedrijf voortgezet. In 2003 werd op kleine schaal begonnen met de Phalaenopsis teelt en vijf jaar later is het bedrijf uitgebreid, vernieuwd en volledig ingericht op de teelt van Phalaenopsis. In 2008 gaf Jaap het stokje door aan zijn schoonzonen. De leiding van het bedrijf is sindsdien in handen van Ron Wachtmeester en Martin van Wingerden. Jaap Boon treedt op als adviseur bij alles wat met het kwekersvak te maken heeft.


Kwalificaties

Bonito Plant voldoet aan strenge eisen. Zo zijn we MPS-A en MPS-Socially Qualified (MPS-SQ) gecertificeerd. Met de kwalificatie MPS-A tonen wij aan in te spelen op milieu- en overheidseisen, waarbij de “A” staat voor de meest milieubewuste teelt. MPS-SQ omvat eisen op het gebied van gezondheid, veiligheid en arbeidsvoorwaarden. Tevens is Bonito Plant deelnemer van het internationale consumentenlabel Fair Flower Fair Plants (FFP). Voor meer informatie verwijzen wij u naar de websites:


Duurzaamheid

Onze MPS certificaten zijn de garantie dat onze producten volgens een verantwoorde en milieubewuste methode geteeld worden en wij ons profileren als een duurzaam bedrijf die voldoet aan de wetgeving. Om ons nu en in de toekomst te richten op duurzame energie heeft Bonito Plant geïnvesteerd in een Warmte Kracht Koppeling (WKK). Deze machine wort gevoed door aardgas en levert warmte en elektriciteit. Daarnaast maakt Bonito Plant gebruik van een milieuvriendelijke Warmtepomp die beschikt over een energieopslag van koude- en warme bronnen.


Werken bij Bonito Plant

Wil je werken bij Bonito Plant of ben je op zoek naar een stageplaats? Geef duidelijk aan naar welk type functie je interesse uitgaat en stuur je sollicitatie met curriculum vitae (CV) per e-mail naar jacqueline@bonitoplant.nl of per post naar ons postadres. Uiteraard zullen je persoonsgegevens vertrouwelijk in behandeling genomen worden.


Heeft u specifieke wensen of wilt u ons assortiment bekijken?

Neem contact met ons op

Wij nodigen u van harte uit op ons bedrijf.

© copyright 2018 Bonito Plant | Privacy | Disclaimer | Cookies | Design: Imade